Karotkový krém se zázvorem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1088 KJ
- tuky
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- bílkovina
- 2 g
- draslík
- 417 mg
- vápník
- 90 mg
- fosfor
- 57 mg
- sodík
- 49 mg
- cholesterol
- 30 mg
- hořčík
- 27 mg
- mangan
- 3 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetana
- 50 g másla
- 1 větší cibule
- 8 karotek
- 30 g strouhaného zázvoru
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- zelená petrželka
Postup:
- Mrkev nakrájíme nahrubo, cibuli na drobno.
- V hrnci rozehřejeme olej a polovinu másla, opečeme napřed mrkev do zlatova, následně přidáme cibuli – tu opečeme do sklovata a nakonec přidáme zázvor, společně osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a u vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, dle chuti osolíme a přidáme mletý bílý pepř.
- Na závěr do polévky nalijem na zjemnění smetanu a přidáme i zbylou polovinu másla.
- Ozdobíme třeba nasekanou zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Mandlový dort Caprese
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.