Sýrové sušenky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2051 KJ
- sacharidy
- 64 g
- bílkovina
- 21 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 114 mg
- fosfor
- 93 mg
- cholesterol
- 54 mg
- vápník
- 43 mg
- sodík
- 21 mg
- hořčík
- 18 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hrubé mouky
- 80 g másla
- 30 g droždí
- 1 vejce
- 10 lžic mléka
- sůl
- 200 g eidamu
Postup:
- Zaděláme kvásek z trošky mléka a kvasnic.
- Do mísy si přichystáme mouku, špetku soli, rozměklé máslo, vejce a zalijeme kváskem. Podle potřeby ještě naředíme mlékem. Vypracujeme vláčné těsto.
- Těsto bez vykynutí rozválíme na plát vysoký asi půl centimetru. Potřeme jej bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Rádýlkem vykrajujeme čtverečky, které skládáme na vymazaný plech.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.