Ingredience sýr čedar
Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka.7r se vyrábí sražením mléka.Někdy se ke srážení používá kyselina, jako citronová šťáva nebo vinný ocet.Na výrobu sýrů se používá mléko kravské,kozí a ovčí.Různé druhy a příchuti se docílí různým procentem tuku v sušině, použití určitých druhů bakterií a plísní nebo různou délkou zrání přidáním různých přísad,jako bylinek a koření a jinými postupy při zpracovávání. Sýr se používá syrový,vařený,smažený,uzený,pečený,samotný nebo s různými přílihami.
Sýrové kuličky trochu jinak
zdravá
Květákové placičky
Pečené placičky z květáku, s bramborem, cibulkou na víně sypané čedarem
Špagety s bazalkovým pestem a šušenými rajčaty
Uvařené těstoviny s bylinkami a česnekem - použijeme bazalkové pesto a sušená rajčátka
Houbové rizoto s liškami
Rizoto s liškami, hráškem a kraloveckým zauzeným sýrem