Houbové rizoto s liškami
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2007 KJ
- sacharidy
- 33 g
- tuky
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 104 mg
- sodík
- 77 mg
- cholesterol
- 60 mg
- fosfor
- 39 mg
- hořčík
- 34 mg
- draslík
- 33 mg
- zinek
- 9 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g čerstvých lišek
- 100 g zauzeného sýru
- 2 litry vody
- 3 zeleninové bujony
- 300 g rýže
- pepř
- sůl
- 100 g másla
- 100 g hrášku
Postup:
- Do 2 litrů vody dáme 3 bujony a přidáme rýži (nebo zeleninový domácí vývar). Rýži uvaříme.
- Na rozpuštěné máslo dáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka (až se vypaří voda ). Pak přidáme hrášek a podusíme cca 2.min.
- Nakonec smícháme lišky s rýží a jemně promícháme.
- Servírujeme na talíř a navrch posypeme nastrohaným sýrem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jarní kuřátko na víně
Butterfish s hráškovým pyré
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.