Houbové rizoto s liškami

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 50 minut
Rizoto s liškami, hráškem a kraloveckým zauzeným sýrem
Houbové rizoto s liškami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2007 KJ
sacharidy
33 g
tuky
32 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
vláknina
4 g
sůl
1 g
vápník
104 mg
sodík
77 mg
cholesterol
60 mg
fosfor
39 mg
hořčík
34 mg
draslík
33 mg
zinek
9 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g čerstvých lišek
  • 100 g zauzeného sýru
  • 2 litry vody
  • 3 zeleninové bujony
  • 300 g rýže
  • pepř
  • sůl
  • 100 g másla
  • 100 g hrášku

Postup:

  1. Do 2 litrů vody dáme 3 bujony a přidáme rýži (nebo zeleninový domácí vývar). Rýži uvaříme.
  2. Na rozpuštěné máslo dáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka (až se vypaří voda ). Pak přidáme hrášek a podusíme cca 2.min.
  3. Nakonec smícháme lišky s rýží a jemně promícháme.
  4. Servírujeme na talíř a navrch posypeme nastrohaným sýrem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.