Ingredience kroupy velké
Kroupy jsou zrna bez obalů (otrub) obilovin – jako je oves, pšenice, ječmen .Jsou celozrnné, takže jejich součástí jsou klíčky a jsou bohaté na vlákninu, která se vyskytuje v horních vrstvách zrn. Kroupy jsou výživné a mohou být základem kaše jako hlavního jídla.Kroupy jsou výživné, ale je nutné je před vařením namočit do vody kvůli lepší stravitelnosti. Dají se využít jako zavářka do polévek, na kaši, nebo se tradičně používají pro přípravu zabijačkových jelit.
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub
Nastavovaná kaše
vzpomínka na babičku
Šoulet s trhaným kachním masem
aneb kachna nemusí být jen se zelím
Husí stehna v šouletu
Husí stehna v šouletu - staré české jídlo, určitě víte, že šoulet je směs hrachu a krup.
Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.