Nastavovaná kaše
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2547 KJ
- sacharidy
- 76 g
- cukry
- 34 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- bílkovina
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,249 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 315 mg
- hořčík
- 122 mg
- vápník
- 59 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 28 mg
- cholesterol
- 7 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 150 g krup ( ječných )
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- trocha majoránky
- 200 ml smetany (nebo mléka )
Postup:
- Kroupy propláchneme, dáme do rýžovače pro mikrovlnku a zalijeme1 hrnkem vody dáme vařit na 800 W 15 min pak osolíme a ještě 1-2 minuty vaříme.
- V nádobě do mikrovlnky vaříme nakrájené brambory omyté ale bez další vody na 800 W 4 minuty promícháme a znovu 4 minuty vaříme, aby byly uvařené stejnoměrně.
- Podle druhu brambor je někdy potřeba minutu přidat
- Brambory uvařené do měkka rozmačkáme a postupně přidáváme teplou smetanu nebo mléko.
- Do vzniklé kaše dáme dle chuti sůl, česnek, majoránku a vmícháme kroupy.
-
Pak už stačí na sádle osmažená cibulka a k tomu něco kyselého.
- Poznámka
- Brambory i kroupy můžeme vařit ve vodě v hrnci běžným způsobem.
- Používám ráda mikrovlnku, vaření je rychlé a brambory mnohem chutnější.
- Levný oběd našich babiček v rychlejším provedení, můžeme přidat klobásu nebo uzené ale pak už to nebude levné .
- Pokud máme dostatek času je lépe cibuli nakrájet, zalít olejem a nechat nejméně 1 hodinu stát ( klidně přes noc).
- Pak smažitpomalu dozlatova a osmaženou vyndat na papírovou utěrku
- Cibulka bude krásně křupavá.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ryba na červeném curry
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Tataki z tuňáka
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.