Bramboračka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.
Bramboračka
Bramboračka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
750 KJ
sacharidy
21 g
tuky
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
624 mg
fosfor
173 mg
vápník
77 mg
hořčík
64 mg
železo
13 mg
sodík
11 mg
cholesterol
7 mg
zinek
7 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 60 g sádla
  • 60 g hladké mouky
  • 350 g brambor
  • 10 g sušených hub
  • 30 g krup
  • 2 l vody
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka
  • česnek

Postup:

  1. Připravíme tmavou jíšku ze sádla a mouky, do červena usmaženou.
  2. V osolené vodě vaříme drobně nakrájené brambory a kroupy s rozředěnou tmavou jíškou a kmínem.
  3. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme namočené houby a okořeníme pepřem a majoránkou.
  4. Česnek lisujeme do polévky až poté, co ji odstavíme od plamene, aby si zachoval co nejvíc chuti a vitamínů.
  5. Do polévky je možné přidat i kořenovou zeleninu, nebo na závěr rozkvedlat jedno vejce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.