Bramboračka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 750 KJ
- sacharidy
- 21 g
- tuky
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 624 mg
- fosfor
- 173 mg
- vápník
- 77 mg
- hořčík
- 64 mg
- železo
- 13 mg
- sodík
- 11 mg
- cholesterol
- 7 mg
- zinek
- 7 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 60 g sádla
- 60 g hladké mouky
- 350 g brambor
- 10 g sušených hub
- 30 g krup
- 2 l vody
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- česnek
Postup:
- Připravíme tmavou jíšku ze sádla a mouky, do červena usmaženou.
- V osolené vodě vaříme drobně nakrájené brambory a kroupy s rozředěnou tmavou jíškou a kmínem.
- Když jsou brambory skoro měkké, přidáme namočené houby a okořeníme pepřem a majoránkou.
- Česnek lisujeme do polévky až poté, co ji odstavíme od plamene, aby si zachoval co nejvíc chuti a vitamínů.
- Do polévky je možné přidat i kořenovou zeleninu, nebo na závěr rozkvedlat jedno vejce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šafránové rizoto
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Vepřové dušené s mrkví
Datlovo batátové brownies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.