Ingredience gorgonzola dolce
Gorgonzola je slámově bílý sýr s typicky modrou plísní . Má krémovou a vláčnou strukturu s výraznou a pro něj typickou chutí a nezaměnitelnou vůní. Gorgonzola se odedávna vyrábí z kravského mléka .Správně uzrálá Gorgonzola obsahuje 48 % tuku a její měkký střed má slámově bílou barvu s typickým nazelenalým mramorováním.Nejvíce se gongorzola pojídá v syrovém stavu .Gorgonzola je bohatá na minerální látky a vitamíny. Obsahuje rovněž pozoruhodné množství ušlechtilých bílkovin .

Cuketový salát s fenyklem a gorgonzolou
salát může vypadat a chutnat pokaždé jinak

Zelný salát se sýrem a ořechy
skvělá chuť podzimu

Quiche s brokolicí a gorgonzolou
výborný slaný koláč

Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
jednoduchá, ale skvělá úprava těstovin

Tagliatelle s gorgonzolou a kuřecím masem
těstoviny s příjemně nasládlou chutí gorgonzoly obohacenou o cherry rajčátka