Ingredience gorgonzola dolce
Gorgonzola je slámově bílý sýr s typicky modrou plísní . Má krémovou a vláčnou strukturu s výraznou a pro něj typickou chutí a nezaměnitelnou vůní. Gorgonzola se odedávna vyrábí z kravského mléka .Správně uzrálá Gorgonzola obsahuje 48 % tuku a její měkký střed má slámově bílou barvu s typickým nazelenalým mramorováním.Nejvíce se gongorzola pojídá v syrovém stavu .Gorgonzola je bohatá na minerální látky a vitamíny. Obsahuje rovněž pozoruhodné množství ušlechtilých bílkovin .
Cuketový salát s fenyklem a gorgonzolou
salát může vypadat a chutnat pokaždé jinak
Zelný salát se sýrem a ořechy
skvělá chuť podzimu
Quiche s brokolicí a gorgonzolou
výborný slaný koláč
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
jednoduchá, ale skvělá úprava těstovin
Tagliatelle s gorgonzolou a kuřecím masem
těstoviny s příjemně nasládlou chutí gorgonzoly obohacenou o cherry rajčátka