Cuketový salát s fenyklem a gorgonzolou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1164 KJ
- tuky
- 23 g
- bílkovina
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 45 mg
- draslík
- 27 mg
- hořčík
- 3 mg
- sodík
- 3 mg
- fosfor
- 2 mg
Ingredience
- 2 menší cukety
- 1 fenykl
- 150 g gorgonzoly
- 15 g kaparů
- 40 g ředkviček
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 snítky máty
- 1 lžíce šťávy z citronu
- sůl
Postup:
- Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na mandolíně na nudličky nebo nožem podélně na tenké proužky.
- Proužky naskládáme několik na sebe opět podélně nakrájíme na tenké dlouhé nudličky.
- Fenyklu odstraníme povadlou vrchní vrstvu a nakrájíme na nudličky.
- Ředkvičky a kapary nakrájíme na kolečka, mátové lístky nasekáme nahrubo.
- Všechny suroviny na salát ve větší míse promícháme s rozdrobenou gorgonzolou.
- Olivový olej, citronovou šťávu a sůl všleháme metličkou a vlijeme do salátu.
- Necháme chvilku v chladu a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dhal z červené čočky
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Celozrnné ořechové čokocookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.