Quiche s brokolicí a gorgonzolou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
výborný slaný koláč

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1538 KJ
tuky
25 g
sacharidy
22 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
439 mg
fosfor
211 mg
vápník
167 mg
cholesterol
76 mg
hořčík
34 mg
sodík
19 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • 25 ml vody.
  • Náplň

  • 400 g brokolice
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 ml smetany ( minimálně 30% )
  • 100 g goudy
  • 100 g gorgonzoly

Postup:

  1. Mouku a máslo nakrájené na kostičky dáme do mixéru a za pár vteřin vznikne drobenka.
  2. K té napřed přidáme 2 lžíce vody pak přidat 1 a pokud je potřeba přidáme ještě pár kapek vody.
  3. Ručně je potřeba rychle těsto zpracovat, dlouhým hnětením pak je upečené tvrdé a pro lepší práci máslo nastrouháme.
  4. Kouli těsta zabalíme do folie nebo uzavřeme do misky a dáme na 1 hodinu do chladna.
  5. Těsto si můžeme připravit i den předem.
  6. Odpočinuté těsto vyválíme do kruhu, nejlépe přímo na kruhu z papíru na pečení a vyložíme jím formu koláčovou nebo dortovou.
  7. Zakryjeme druhým pečícím papírem, nasypeme zátěž ( např. fazole) a pečeme 20 minut na 200 ° C.
  8. Zatím si připravíme náplň.
  9. Očištěnou brokolici rozebranou na růžičky povaříme 3 minuty a scedíme.
  10. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na klínky a plátky česneku, přidáme brokolici a krátce restujeme.
  11. Goudu nastrouháme nahrubo, v misce rozmícháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme.
  12. Na předpečený korpus rozprostřeme zeleninu, posypeme polovinou nastrouhané goudy, zalijeme směsí smetany s vejci a zasypeme druhou polovinou.

  13. Gorgonzolu natrháme na kousky a naskládáme na koláč. Vrátíme do trouby a pečeme ještě cca 20 minut dozlatova.

  14. Necháme vychladnout a podáváme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.