Quiche s brokolicí a gorgonzolou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1538 KJ
- tuky
- 25 g
- sacharidy
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- bílkovina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 439 mg
- fosfor
- 211 mg
- vápník
- 167 mg
- cholesterol
- 76 mg
- hořčík
- 34 mg
- sodík
- 19 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- špetka soli
- 25 ml vody.
- 400 g brokolice
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml smetany ( minimálně 30% )
- 100 g goudy
- 100 g gorgonzoly
Náplň
Postup:
- Mouku a máslo nakrájené na kostičky dáme do mixéru a za pár vteřin vznikne drobenka.
- K té napřed přidáme 2 lžíce vody pak přidat 1 a pokud je potřeba přidáme ještě pár kapek vody.
- Ručně je potřeba rychle těsto zpracovat, dlouhým hnětením pak je upečené tvrdé a pro lepší práci máslo nastrouháme.
- Kouli těsta zabalíme do folie nebo uzavřeme do misky a dáme na 1 hodinu do chladna.
- Těsto si můžeme připravit i den předem.
- Odpočinuté těsto vyválíme do kruhu, nejlépe přímo na kruhu z papíru na pečení a vyložíme jím formu koláčovou nebo dortovou.
- Zakryjeme druhým pečícím papírem, nasypeme zátěž ( např. fazole) a pečeme 20 minut na 200 ° C.
- Zatím si připravíme náplň.
- Očištěnou brokolici rozebranou na růžičky povaříme 3 minuty a scedíme.
- Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na klínky a plátky česneku, přidáme brokolici a krátce restujeme.
- Goudu nastrouháme nahrubo, v misce rozmícháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme.
-
Na předpečený korpus rozprostřeme zeleninu, posypeme polovinou nastrouhané goudy, zalijeme směsí smetany s vejci a zasypeme druhou polovinou.
-
Gorgonzolu natrháme na kousky a naskládáme na koláč. Vrátíme do trouby a pečeme ještě cca 20 minut dozlatova.
- Necháme vychladnout a podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kysané zelí
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.