Ingredience tvaroh
Tvaroh se vyrábí z mléka.Je smetanové chuti,tužší a má bílou barvu.Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu,odstředuje se kravské nebo kozí mléko.Tvaroh je velmi hodnotná potravina.Spolu s jinými surovinami ave vhodných úpravách dává zdravé,syté a vysoce výživné jídlo.Srážení kyselinou mléčnou – vzniká kyselá sýřenina a z té se vyrábí tvrdý tvaroh na strouhání.
Srážení pomocí enzymů a mikroorganismů – vzniká sladká sýřenina měkký.Máme víc druhů tvarohu,tvaroh odtučněný,nízkotučný,polotučný,tučný a tvaroh na strouhání.Tvaroh si můžeme připravit doma ze zkyslého mléka,které se zahřeje za občasného míchání na mírném plameni při 30 až 40 stupních,což stačí měkkému tvarohu a 60 stupních pro tvrdý na strouhání.Sražený tvaroh se nechá ustát, naplní se do sáčku z řídké látky, mírně zatíží a lisuje.Tvaroh se v kuchyni používá na mnoho způsobů,do pomazánek,buchet,nápojů,tvrdý na ovocné knedlíky aj.
Tvarohové koblížky
Kalorická bomba, ale kdo by jí odolal
Jáhelník
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost
Rebarborový koláč
díky rebarboře je koláč příjemně nakyslý
Lívanec s chia semínky
Lívanec s ochuceným tvarohem
Výborný piškot s vanilkovým krémem a ovocnou želatinou
Sladká odměna :) - Piškot s vanilkovým krémem a ovocnou želatinou
Plněné taštičky tvarohem a jahodovým džemem
Bramborové taštičky plněné tvarohem a džemem. Sypané cukrem, tvarohem, kakaem a polité máslem - sladká dobrota pro všechny.