Rebarborový koláč
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2155 KJ
- sacharidy
- 60 g
- tuky
- 27 g
- cukry
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 210 mg
- fosfor
- 167 mg
- cholesterol
- 91 mg
- hořčík
- 56 mg
- vápník
- 28 mg
- sodík
- 11 mg
- mangan
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 vejce
- 150 g másla (změklé)
- 100 g cukr moučka
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 / 4 lžičky vanilky
- 1 tvaroh
- 1 lžíce cukru (dle chuti i víc)
- 4 rebarbory (klacky)
- 1 / 2 lžičky skořice
- 80 g cukru (může být i víc)
- 100g másla
- hrst ovesných vloček (drcené)
Postup:
- Suroviny na těsto (vejce, máslo,cukr moučka, hladká mouka, sůl, vanilka)zpracujeme a hotové těsto necháme cca 1 hodinku odpočinout v lednici.
- Oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky.
- Tvaroh vyšleháme s cukrem.
- Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané a vysypané koláčové formy a propícháme vidličkou. Na těsto rozetřeme tvaroh vyšlehaný s cukrem, posypeme rebarborou, žmolenkou a okraje těsta přehneme.
- Pečeme při 180° dokud těsto nezrůžový.
- Posypeme moučkovým cukrem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové dušené s mrkví
Datlovo batátové brownies
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Kuskus se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.