Výborný piškot s vanilkovým krémem a ovocnou želatinou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Sladká odměna :) - Piškot s vanilkovým krémem a ovocnou želatinou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2312 KJ
sacharidy
85 g
cukry
44 g
tuky
15 g
bílkovina
14 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
211 mg
fosfor
166 mg
vápník
124 mg
sodík
63 mg
cholesterol
36 mg
hořčík
27 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Piškot:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • Krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250 g tvaroh
  • citron
  • 3 lžíce cukru ( podle chuti)
  • Ovocná želatina:

  • 300 g směsi čerstvého lesního ovoce
  • 20 g dortového želé
  • 3 lžíce cukru

Piškot:

  1. Rozšleháme si vejce s cukrem do skoro bílé pěny.
  2. Přišleháme mléko a přidáme olej.
  3. Poté přidáváme pomalu vařečkou už dopředu smíchaný kypř. prášek s moukou, kakem, vanil.cukrem.
  4. ...a těsto dáme do vymazané formy do trouby na 180 stupňů cca 30 minut.

Krém:

  1. Uděláme si z půl litru mléka puding, který necháme vychladnout
  2. Po vychladnutí ho smícháme s tvarohem, citronovou kůrou a cukrem
  3. Nyní, když máme krém a vychladlý piškot, tak si piškot rozřízneme a potíráme trochu krémem - někdo může například marmeládou.
  4. Nahoru našeho piškotu rozmažeme krém a připravíme si ovocnou želatinu.

Ovocná želatina:

  1. Dáme si ovoce na pánev s cukrem, trochu povaříme a zalijeme vodou podle návodu na želatině - tu vaříme podle návodu.
  2. Vlažnou ovocnou směs nalijeme na krém a je hotovo.

Ted už jen dát ztuhnout do lednice a dobrou chut. :)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.