Jáhelník
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 781 KJ
- sacharidy
- 18 g
- tuky
- 10 g
- cukry
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 579 mg
- fosfor
- 533 mg
- hořčík
- 267 mg
- vápník
- 127 mg
- sodík
- 17 mg
- cholesterol
- 16 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 100g jáhel
- kousek másla
- 1 tvaroh (ne ve vaničce)
- 1 vejce
- 2 lžíce medu
- 100 g mandle (spařené, oloupané a nasekané)
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g rozinek
- 50 g švestek (sušených)
Postup:
- Jáhly spaříme vařící vodou a propláchneme a dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme dokud se nevyvaří veškerá voda.
- Uvařené jáhly necháme vychladnout a pak je smícháme s tvarohem, medem, vejcem a máslem. Přidáme švestky, rozinky, ořechy a semínka.
- Směs přendáme do vymazané koláčové formy a pečeme dozlatova. Zhruba 15-20 min při 180 stupních.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Tafelspitz
Roštěná na houbách
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.