Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
781 KJ
sacharidy
18 g
tuky
10 g
cukry
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
5 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
579 mg
fosfor
533 mg
hořčík
267 mg
vápník
127 mg
sodík
17 mg
cholesterol
16 mg
železo
8 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 100g jáhel
  • kousek másla
  • 1 tvaroh (ne ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 100 g mandle (spařené, oloupané a nasekané)
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g rozinek
  • 50 g švestek (sušených)

Postup:

  1. Jáhly spaříme vařící vodou a propláchneme a dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme dokud se nevyvaří veškerá voda.
  2. Uvařené jáhly necháme vychladnout a pak je smícháme s tvarohem, medem, vejcem a máslem. Přidáme švestky, rozinky, ořechy a semínka.
  3. Směs přendáme do vymazané koláčové formy a pečeme dozlatova. Zhruba 15-20 min při 180 stupních.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.