Ingredience bazalka
Bazalka pravá je aromatická rostlina.Je původem z Indie.Je to nízká (20-40 cm) jednoletá bylina.Čerstvé nebo sušené listy se používají jako univerzální koření. Bazalka tlumí křečové bolesti, zlepšuje trávení,působí proti nadýmání, je vhodná při nespavosti. Má v kuchyni široké využití po celou dobu vegetace .Přidáváme ji k masu,do omáček i do polévek.Většina druhů obsahuje ve svých listech 0,3 až 1,5 procent oleje.
Rajská polévka II
Polévka z rajčatového protlaku se svěžím nádechem jižních zemí (kvůli použitým bylinkám)
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami - snadná dobrota s lehkým glazováním
Rybí filé zapečené se sýrem a rajčaty
Kousky mořské štiky nebo jiného rybího filé zapečené s plátky čerstvých rajčat a strouhaným tvrdým sýrem s vařenými brambory.
Kynutá domácí pizza
Kynutá domácí pizza se šunkou, suchým salámem, kapií a mocarelou. Receptů je nepřeberně, a zvládne to každý :)
Houbové karbenátky s pečeným bramborem
Karbenátky z mletého masa a hub, podáváme s pečeným bramborem a nejlépe kyselou zeleninou.