Kynutá domácí pizza
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3251 KJ
- sacharidy
- 124 g
- bílkovina
- 29 g
- cukry
- 22 g
- tuky
- 18 g
- vláknina
- 5 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 720 mg
- fosfor
- 250 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 85 mg
- sodík
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 balení droždí
- 1 lžička soli
- 2 lžičky práškový cukr
- 300 ml vlažné vody
- 1 rajský protlak
- 200 ml sladkého kečupu
- Sůl
- Pepř
- 2 stroužky česneku
- 4 lžičky cukru
- 100 g šunky
- 100 g mozzarelly
- bazalka
- kapie
- 100 g suchého salámu
Na těsto
Na vrch
Postup:
- Příprava těsta
- Do mísy dáme mouku, lžičku soli, 2 lžičky cukru a droždí
- Suchou směs rozmícháme
- Přidáme vodu a zaděláme - těsto se nesmí lepit a musí se dělat bubliny
- Posypeme moukou a přikryjeme utěrkou, necháme 1 h kynout na teplém místě
- Po vykynutí rozdělíme těsto napůl
- Vyválíme pizzu
- Dáme na vymazaný a vysypaný plech
- Omáčka
- Připravíme si protlak, kečup, sůl, pepř, 2 stroužky česneku a cukr
- Necháme na pánvi 5 minut redukovat
- Natřeme na pizzu
- Navrch dáme šunku, nakrájenou mocarelu, bazalku - nejlépe natrhanou čerstvou, salám, nakrájenou kapii
- Pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupnů do zlatova
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuře na citronech s tarhoňou
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Pečená krkovička
Treska s květákovým pyré a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.