Ingredience hovězí přední bez kosti krk
Hovězí maso je spolu s vepřovým masem je nejčastěji používané maso v české kuchyni.
Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů
Domácí hovězí vývar se zeleninou a zvířátky
Výborná po flámu
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Houbová omáčka s vařeným hovězím - jemná smetanová omáčka s vůní lesa
Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.