Ingredience kachna
Kachna domácí - chovaná pro maso, vejce a peří po celém světě.Kachny se chovají převážně pro maso, které je tučné a má hnědočervenou barvu. Mezi lahůdky patří kachní sádlo a játra, zvláště játra z vykrmených kachen zvaná foie gras. Kachní maso a vejce je vždy nutné důkladně tepelně upravit, neboť hrozí nebezpečí onemocnění salmonelózou.
Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím
Šoulet s trhaným kachním masem
aneb kachna nemusí být jen se zelím
Kachna na víně
Pečená kachna okořeněná pepřem, tymiánem a hřebíčkem, při pečení podlévaná bílým vínem
Kachna s jablky (bramborovým knedlíkem a červeným zelím)
Stará Česká klasika. Nic lehkého do žaludku, ale jednou za čas je to chuťová bomba.