Sůl, pepř, spálenina? Rady našich babiček vám zachrání jídlo
Přesolená polévka, sražená omáčka, připálené jídlo? Naše babičky v kuchyni jen tak něco nezaskočilo. Pojďte se inspirovat jejich triky.
Ujela vám ruka se solí nebo jste hrnec na sporáku nechali o něco déle - a jídlo, se kterým jste si dali tolik práce, je najednou téměř nepoživatelné. Naštěstí jsou tu rady našich babiček, které si uměly poradit s lecjakým problémem. Přečtěte si, co vám radí.
Problém č. 1: Přesolená polévka (omáčka)
Řešení: Vhoďte do polévky nebo omáčky syrovou bramboru, tak důl dokáže “vytáhnout”. Nemáte-li zrovna bramboru po ruce, zkuste druhé řešení: napněte přes hrnec vlhkou utěrku, slaná pára se do ní nachytá.Problém č. 2: Příliš mnoho pepře
Řešení: Vezměte dvě jablka, nakrájejte je na větší kousky a v přepepřeném jídle krátce povařte. Ostrost se tak zmírní.Problém č. 3: Připálené jídlo
Řešení: Na výběr máte ze dvou možností. Buď do jídla vložte horkou vidličku a nechejte ji tam, dokud nebude syčet, nebo připálené jídlo (v hrnci s pokličkou) postavte do studené vody. To, co nebude držet ode dna, můžete přelít do jiné nádoby.
ČTĚTE TAKÉ: Jak správně zahustit omáčku. 4 tipy šéfkuchaře
Problém č. 4: Sražená omáčka
Řešení: Do omáčky přidejte špetku prášku do pečiva a hrnec ponořte do studené vody.Problém č. 5: Tvrdý chléb
Řešení: Zabalte ho do vlhké utěrky a chvíli pečte v mírně horké troubě. Mimochodem, chcete-li, aby vám chléb zůstal dlouho čerstvý, přidejte do chlebníku jablko nebo syrový brambor.Vyzkoušejte:
Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty
Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty - k tomu si dáme i kuřecí steak
Bůček na asijský způsob
zjistíme, že bok se dá jíst i jinak než upečený
Veganské minestrone
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.
Další článek:
Grilovat zdravě? Jde to. Stačí znát pár triků
Grilovat zdravě? Jde to. Stačí znát pár triků