Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4460 KJ
- sacharidy
- 92 g
- tuky
- 53 g
- bílkovina
- 49 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 4 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 525 mg
- fosfor
- 193 mg
- vápník
- 141 mg
- cholesterol
- 87 mg
- hořčík
- 68 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 200 g Tagliatelle s medvědím česnekem
- 300 g kuřecích prsíček
- 50 g sušených rajčat (s bylinkami)
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky medu
Postup:
-
Jako první si naložíme kuřecí prsíčka do marinády.
-
Marináda :
- 100 ml oleje
- chilli paprička (každý kdo jak má rád)
- na jemno nakrájený česnek
- med
- Kuřecí maso stačí marinovat cca 30 minut, proto si rozvrhneme vaření tak, aby nám vše pěkně navazovalo na sebe.
- Do hrnce dáme dostatečné množství vody, přidáme špetku soli a přivedeme k varu.
- Vyndáme kuřecí maso z marinády a marinádu se vším nalijeme na rozpálenou pánev.
- Maso jen jemně osolíme, opepříme, dáme na pánev a pomalu pečeme z obou stran cca 8 až 10 minut.
- Čtyři minuty před dopečením dáme těstoviny do vroucí vody na cca 3 minuty a zcedíme.
- Sušená rajčata nakrájená na slabé nudličky vhodíme do horkých těstovin a promícháme.
- Naservírujeme na talíř a steak polijeme výpekem.
- Pak už stačí otevřít dobré bílé víno a popřát si dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vláčné kořeněné cookies
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Hachis parmentier
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.