Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 40 minut
Vaření: 10 minut
Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty - k tomu si dáme i kuřecí steak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4460 KJ
sacharidy
92 g
tuky
53 g
bílkovina
49 g
cukry
4 g
vláknina
4 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
525 mg
fosfor
193 mg
vápník
141 mg
cholesterol
87 mg
hořčík
68 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 200 g Tagliatelle s medvědím česnekem
  • 300 g kuřecích prsíček
  • 50 g sušených rajčat (s bylinkami)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky medu

Postup:

  1. Jako první si naložíme kuřecí prsíčka do marinády.

  2. Marináda :

    1. 100 ml oleje
    2. chilli paprička (každý kdo jak má rád)
    3. na jemno nakrájený česnek
    4. med
  3. Kuřecí maso stačí marinovat cca 30 minut, proto si rozvrhneme vaření tak, aby nám vše pěkně navazovalo na sebe.
  4. Do hrnce dáme dostatečné množství vody, přidáme špetku soli a přivedeme k varu.
  5. Vyndáme kuřecí maso z marinády a marinádu se vším nalijeme na rozpálenou pánev.
  6. Maso jen jemně osolíme, opepříme, dáme na pánev a pomalu pečeme z obou stran cca 8 až 10 minut.
  7. Čtyři minuty před dopečením dáme těstoviny do vroucí vody na cca 3 minuty a zcedíme.
  8. Sušená rajčata nakrájená na slabé nudličky vhodíme do horkých těstovin a promícháme.
  9. Naservírujeme na talíř a steak polijeme výpekem.
  10. Pak už stačí otevřít dobré bílé víno a popřát si dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.