Staročeské lívance
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1607 KJ
- sacharidy
- 60 g
- cukry
- 15 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 214 mg
- fosfor
- 178 mg
- vápník
- 113 mg
- sodík
- 55 mg
- cholesterol
- 36 mg
- hořčík
- 32 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 25 g droždí
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- olej
Postup:
- Do poloviny vlažného mléka si dáme cukr, špetku soli a rozdrolíme droždí (necháme vzejít kvásek).
- Mezitím si smícháme v druhé míse vajíčka s moukou a zbylým mlékem.
- Když je kvásek přípraven, přidáme ho do misky s moukou a vajíčkem a vše pořádně promícháme. Vždy nechám tak 15 minut odpočinout.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a naběračkou tvoříme lívanečky. Pečeme z obou stran dozlatova.
- Vždy je dávám na kuchyňské papírové utěrky, aby nebyly mastné.
- Každý je má rád s ničím jiným. Jsou úžasné jak se šlehačkou a lesními plody, tak i obalované v cukru a skořici. U nás i s nutelou, medem, marmeládou i čerstvým ovocem.
- Tyhle recepty nikdy neomrzí. Dobrou chuť ;-)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Chobotnice na grilu
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.