Kokosové čokohrudky (bezlepkové)

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 40
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Celkově: 55 minut
Bezlepkové veganské hrudky ke kávě nebo dětem ke kakau. Plné kokosu a čokolády
Ve větší míse promíchejte sypké suroviny
Při pečení povrch zlehka popraská

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
474 KJ
sacharidy
9 g
tuky
7 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
bílkovina
1 g
draslík
146 mg
fosfor
66 mg
hořčík
24 mg
vápník
15 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 250 g pohankové mouky
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g kokosového oleje
  • 100 g Alsanu (nebo jiného rostlinného tuku)
  • 50 g třtinového cukru
  • 180 g kokosu
  • 110 g čokolády (vysokoprocentní)
  • 50 g karobu
  • 3 g soli
  • 2 g chilli (dle chuti)
  1. Najemno namelte vlašské ořechy. Ve větší míse je smíchejte s moukou, cukrem, kokosem, karobem a solí. Množství cukru můžete i navýšit, já sladím méně, protože karob je už sám o sobě sladký.
  2. Na mírném plameni v rendlíku rozpusťte čokoládu, Alsan a kokosový olej - stačí jen povolit, aby byla směs tekutější. Rozhodně nepřivádějte k varu. Můžete zvolit i variantu rozpuštění ve vodní lázni (je šetrnější), nebo v mikrovlné troubě.
  3. Čokoládovou směs vlijte do připravené suché směsi a důkladně promíchávejte, aby se směs kompaktně propojila. Pokud nepřipravujete kuličky pro děti, můžete vmíchat trochu chilli. Pikantní chuť se skvěle pojí s čokoládou.
  4. Dejte na chvíli (cca půl hodiny) odstát do lednice.
  5. Po vychladnutí tvarujte za pomoci lžičky a rukou malé kuličky.
  6. Sázejte je na pečícím papírem vyložený plech.
  7. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Povrch zlehka popraská a bude křupavý, uvnitř budou ještě zlehka měkké.
  8. Po upečení je nechejte vychladnout na mřížce a následně skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Tyto bezlepkové kuličky jsou báječné nejen chutí, ale také svou úžasně lehkou přípravou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.