Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 474 KJ
- sacharidy
- 9 g
- tuky
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 146 mg
- fosfor
- 66 mg
- hořčík
- 24 mg
- vápník
- 15 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 250 g pohankové mouky
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 50 g kokosového oleje
- 100 g Alsanu (nebo jiného rostlinného tuku)
- 50 g třtinového cukru
- 180 g kokosu
- 110 g čokolády (vysokoprocentní)
- 50 g karobu
- 3 g soli
- 2 g chilli (dle chuti)
- Najemno namelte vlašské ořechy. Ve větší míse je smíchejte s moukou, cukrem, kokosem, karobem a solí. Množství cukru můžete i navýšit, já sladím méně, protože karob je už sám o sobě sladký.
- Na mírném plameni v rendlíku rozpusťte čokoládu, Alsan a kokosový olej - stačí jen povolit, aby byla směs tekutější. Rozhodně nepřivádějte k varu. Můžete zvolit i variantu rozpuštění ve vodní lázni (je šetrnější), nebo v mikrovlné troubě.
- Čokoládovou směs vlijte do připravené suché směsi a důkladně promíchávejte, aby se směs kompaktně propojila. Pokud nepřipravujete kuličky pro děti, můžete vmíchat trochu chilli. Pikantní chuť se skvěle pojí s čokoládou.
- Dejte na chvíli (cca půl hodiny) odstát do lednice.
- Po vychladnutí tvarujte za pomoci lžičky a rukou malé kuličky.
- Sázejte je na pečícím papírem vyložený plech.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Povrch zlehka popraská a bude křupavý, uvnitř budou ještě zlehka měkké.
- Po upečení je nechejte vychladnout na mřížce a následně skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Tyto bezlepkové kuličky jsou báječné nejen chutí, ale také svou úžasně lehkou přípravou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.