Fazolový perkelt se slaninou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Není perkelt jako perkelt
Fazolový perkelt se slaninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1844 KJ
sacharidy
39 g
tuky
23 g
bílkovina
16 g
vláknina
3 g
cukry
1 g
sůl
1 g
sodík
445 mg
draslík
242 mg
fosfor
130 mg
vápník
64 mg
cholesterol
50 mg
hořčík
43 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g předvařených fazolí
  • 200 g slaniny
  • 150 g rajčat
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 barevné papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Fazole uvaříme dle návodu a slejeme.( můžou být i kondenzovaná)
  2. V kastrolu si osmažíme na lžíci oleje cibulku, slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme. Přídáme fazole, nakrájenou papriku, oloupaná rajčata, přidáme rajčatový protlak a podusíme (10 minut).
  3. Kdo má rád pikantnější jídla, přidáme chilli papričku.
  4. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.