Ceasar salát

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
Římský salát s česnekovými krutony a dresingem z ančoviček, dijonské hořčice a žloutků.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3216 KJ
tuky
67 g
mononenasycené mastné kyseliny
37 g
bílkovina
33 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
465 mg
draslík
327 mg
cholesterol
168 mg
vápník
103 mg
hořčík
50 mg
železo
6 mg
sodík
3 mg
zinek
3 mg

Ingredience

    Na salát:

  • 2 hlávky římského salátu
  • 1 hrst hoblinek parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • Krutony:

  • 0,5 ks ciabatty (nebo bagety)
  • 50 ml olivového oleje ev (extra virgin)
  • 2 stroužky česneku
  • Dresing:

  • 25 g ančoviček (4 ks)
  • 150 ml olivového oleje
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks citronu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • Polévková lžíce bílého balsamicového octa

Postup:

  1. Omytý a osušený salát nakrájíme na středně velké kousky do salátové mísy.
  2. Připravíme dresign
    1. Ančovičky společně s česnekem rozmixujeme tyčovým mixérem v 1/3 EV olivového oleje.
    2. V misce mícháme metličkou žloutky s citronovou šťávou, lžící bílého balsamica, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
    3. Po kapkách přimícháváme olivový olej. Vytvoří se emulze podobná majonéze.
    4. Na závěr vmícháme ančovičky rozmixované s česnekem.
  3. Připravíme krutony

    1. Ciabattu nakrájíme na kostky 1*1 cm a opečeme v troubě do zlatova.
    2. Upečené krutony promícháme s trochou olivového oleje s rozmixovaným česnekem
  4. Salát smícháme těsně před podáváním s dresingem. Talíře nakonec ozdobíme hoblinkami parmezánu a krutonky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.