Ceasar salát
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3216 KJ
- tuky
- 67 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 37 g
- bílkovina
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 465 mg
- draslík
- 327 mg
- cholesterol
- 168 mg
- vápník
- 103 mg
- hořčík
- 50 mg
- železo
- 6 mg
- sodík
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 2 hlávky římského salátu
- 1 hrst hoblinek parmezánu
- sůl
- pepř
- 0,5 ks ciabatty (nebo bagety)
- 50 ml olivového oleje ev (extra virgin)
- 2 stroužky česneku
- 25 g ančoviček (4 ks)
- 150 ml olivového oleje
- 2 ks žloutků
- 1 ks citronu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- Polévková lžíce bílého balsamicového octa
Na salát:
Krutony:
Dresing:
Postup:
- Omytý a osušený salát nakrájíme na středně velké kousky do salátové mísy.
- Připravíme dresign
- Ančovičky společně s česnekem rozmixujeme tyčovým mixérem v 1/3 EV olivového oleje.
- V misce mícháme metličkou žloutky s citronovou šťávou, lžící bílého balsamica, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
- Po kapkách přimícháváme olivový olej. Vytvoří se emulze podobná majonéze.
- Na závěr vmícháme ančovičky rozmixované s česnekem.
-
Připravíme krutony
- Ciabattu nakrájíme na kostky 1*1 cm a opečeme v troubě do zlatova.
- Upečené krutony promícháme s trochou olivového oleje s rozmixovaným česnekem
- Salát smícháme těsně před podáváním s dresingem. Talíře nakonec ozdobíme hoblinkami parmezánu a krutonky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cibulová polévka
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Tartiflette
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.