Mramorová bábovka s tvarohem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2470 KJ
- sacharidy
- 69 g
- cukry
- 33 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- bílkovina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 375 mg
- fosfor
- 188 mg
- cholesterol
- 172 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 67 mg
- sodík
- 45 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 6 vajec
- Trochu citrónové kůry
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
Postup:
- Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků. V misce si ušleháme bílky se špetkou soli v hustý sníh.
- Žloutky ušleháme zvlášť s cukrem, přidáme máslo a ušleháme hustou pěnu.
- Přidáme tvaroh a ještě chvíli šleháme.
- Potom si vmícháme do mouky prášek do pečiva a pomalu sypeme do žloutkové pěny, kterou mícháme měchačkou.
- Nakonec pomalu přidáme sníh, který jen tak nadlehčujeme.
- Polovinu těsta nalejeme do vymazané a vysypané formy. Do druhé přidáme kakao, zamícháme a pomalu nalijeme do formy.
- Pečeme na 180 stupňů 60 mimut. Vyzkoušíme klasicky špejlí (po vytáhnutí musí být suchá). Vyndáme z trouby, pocukrujeme a necháme si chutnat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.