Mramorová bábovka s tvarohem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Mramorová bábovka s tvarohem - osvědčená klasika

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2470 KJ
sacharidy
69 g
cukry
33 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
bílkovina
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
375 mg
fosfor
188 mg
cholesterol
172 mg
vápník
100 mg
hořčík
67 mg
sodík
45 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 6 vajec
  • Trochu citrónové kůry
  • 1 prášek do pečiva
  • 125 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa

Postup:

  1. Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků. V misce si ušleháme bílky se špetkou soli v hustý sníh.
  2. Žloutky ušleháme zvlášť s cukrem, přidáme máslo a ušleháme hustou pěnu.
  3. Přidáme tvaroh a ještě chvíli šleháme.
  4. Potom si vmícháme do mouky prášek do pečiva a pomalu sypeme do žloutkové pěny, kterou mícháme měchačkou.
  5. Nakonec pomalu přidáme sníh, který jen tak nadlehčujeme.
  6. Polovinu těsta nalejeme do vymazané a vysypané formy. Do druhé přidáme kakao, zamícháme a pomalu nalijeme do formy.
  7. Pečeme na 180 stupňů 60 mimut. Vyzkoušíme klasicky špejlí (po vytáhnutí musí být suchá). Vyndáme z trouby, pocukrujeme a necháme si chutnat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.