Chléb naan
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2185 KJ
- sacharidy
- 51 g
- tuky
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- bílkovina
- 9 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 733 mg
- fosfor
- 271 mg
- vápník
- 125 mg
- hořčík
- 59 mg
- železo
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- trochu polohrubé mouky ( na podsypání )
- 200 g jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- sůl
- 1 lžička jedlé sody
- česnek
- 100 ml přepuštěného másla
- 10 g koriandrové natě
Postup:
- Do mouky vmícháme jogurt, sůl, cukr, oleje a jedlou sodu.
- Vypracujeme těsto, které se může zdát docela lepivé. Necháme půl hodiny přikryté odpočinout.
- Těsto rozdělíme na 4 - 8 pokud možno přibližně stejných bochánků - když si namočíme ruce od vody, půjde to lépe.
- Z bochánků vyválíme placky - musíme podsypávat těsto moukou, protože se bude lepit.
- Placky pečeme krátce a zprudka,z obou stran na suché pánvi do zlatova.
- Hotové placky potíráme přepuštěným máslem, do kterého nasekáme česnek a koriandr.
- Dají se jíst i samotné nebo jako příloha k různým masovým nebo zeleninovým směsím.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.