Domácí bezová šťáva
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 720 KJ
- sacharidy
- 42 g
- cukry
- 40 g
- draslík
- 24 mg
- fosfor
- 4 mg
- vápník
- 3 mg
Ingredience
- 200 g bezu (30 květů)
- 1 kg cukru
- 4 citrony
- 2 lžíce kyseliny citronové
Nástroje
-
Vyvařené láhve / Plastové lahve
Plenu nebo plátno
Postup:
- Do hrnce, misky či jiné větší nádoby dáme 30 květů - neopíráme, přišli bychom o důležitý pyl.
- Dáme si vařit 2 litry vody. Necháme trochu vychladnout a přelijeme s ní květy.
- Pak dáme na 24 h vylouhovat, nejlépe do chladné místnosti (NE LEDNICE).
- Po 24 h přecedíme, do vody přidáme 1 kg cukru a pořádně promícháme. Dále přidáme šťávu ze 4 citrónů a dvě lžíce kyseliny citronové.
- Vaříme na mírném ohni, aby se cukr dokonale rozpustil. Poté ještě jednou, kdo chce přecedíme přes plátno, nebo plenu.
- Nalíváme do vyvařeních lahví. Skladujeme v chladnu a nejlépe v temnu - ne na sluníčko, kvasný proces by mohl způsobit explozi.
- Mám vychytávku: Víčko, než zašroubujeme, ponořím do vodky, nebo slivovice - kvůli plísni. Z této dávky uděláme 2 až 2,5 l štávy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špecle s pečenou paprikou
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Datlovo batátové brownies
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.