Pogácsa/chleba

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Maďarský recept, výborné placky třeba jako příloha k hlavnímu jídlu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2474 KJ
sacharidy
128 g
bílkovina
14 g
vláknina
3 g
cukry
2 g
tuky
1 g
lepek
1 g
draslík
922 mg
fosfor
269 mg
hořčík
179 mg
vápník
168 mg
sodík
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1,5 kypřícího prášku
  • sůl
  • 200 ml vody

Nástroje

    litinovou plotýnku nebo slabou pánvičku

Postup:

  1. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a sůl.
  2. Vše dobře promícháme, nebo mužem vzít i přes sítko.
  3. Poté pomalu vléváme cca 2 hrníčky vody, tak aby jsme udělali pěkné pevné a nelepivé těsto.
  4. To si rozválíme cca na 1.5 cm vysokou placku a rozkrájíme na obdélníčky.
  5. Na plyn si připravíme litinovou plotýnku (plyn máme puštěný jen na mírný plamen).
  6. Vložíme placky na plotýnku.
  7. Otočíme když se z vrchu začnou dělat bublinky (cca 2-3 minutky).
  8. Můžeme potřít i bylinkovým máslem s česnekem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.