Vepřová panenka s nádivkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2418 KJ
- bílkovina
- 57 g
- tuky
- 34 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 458 mg
- cholesterol
- 445 mg
- fosfor
- 331 mg
- vápník
- 100 mg
- hořčík
- 74 mg
- sodík
- 62 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 800 g vepřové panenky
- 200 g kuřecích jater
- 30 ml oleje
- 20 g másla
- 200 g žampiónů
- 50 g mandlí
- 50 g oliv
- 50 g kapie
- Sůl
- pepř
- 2 vejce
Postup:
-
Nejdříve si připravíme nádivku:
- Očištěná játra nakrájíme na malé kostičky, opečeme na másle a oleji.
- Vložíme do mísy. Přidáme nakrájené olivy, na slabé plátky žampióny i oloupané mandle, vajíčka a vše dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
- Maso podélně nakrojíme, lehce rozklepeme, nandáme nádivku a zabalíme. Svážeme kuchyňskou nití. Na povrchu osolíme a vložime na rozehřátý olej, můžeme použít i výpek z opékání jater.
- Krátce opečeme, za občasného polévání výpekem. Pozor aby maso nebylo vysušené.
- Po upečení sundáme nit, podélně nakrájíme, podáváme s pečenými brambory a čerstvou zeleninou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová játra na roštu
Exotická čočková polévka
Buchtičky s krémem
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.