Bramboráky

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2258 KJ
sacharidy
65 g
tuky
27 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,72 g
lepek
1 g
fosfor
531 mg
hořčík
282 mg
železo
192 mg
vápník
120 mg
cholesterol
64 mg
sodík
53 mg
mangan
18 mg
zinek
7 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky majoránky
  • 100 ml oleje

Postup:

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu.
  2. Oloupeme si česnek a prolisujeme do nastrouhaných brambor.
  3. Brambory promícháme s vejci, moukou, solí, pepřem a majoránkou.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a malou naběračkou nebo lžící nalijeme těsto na pánev. Smažíme po obou stranách dozlatova.
  5. Hotové bramboráky pokládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
  6. Někdo do nich strouhá ještě například tvrdý sýr nebo šunku. Záleží na každém. Podáváme je samotné, ale hodí se i k nějaké omáčce s masem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.