Bramboráky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2258 KJ
- sacharidy
- 65 g
- tuky
- 27 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,72 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 531 mg
- hořčík
- 282 mg
- železo
- 192 mg
- vápník
- 120 mg
- cholesterol
- 64 mg
- sodík
- 53 mg
- mangan
- 18 mg
- zinek
- 7 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 5 lžic hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 lžičky majoránky
- 100 ml oleje
Postup:
- Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu.
- Oloupeme si česnek a prolisujeme do nastrouhaných brambor.
- Brambory promícháme s vejci, moukou, solí, pepřem a majoránkou.
- Na pánvi rozehřejeme olej a malou naběračkou nebo lžící nalijeme těsto na pánev. Smažíme po obou stranách dozlatova.
- Hotové bramboráky pokládáme na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
- Někdo do nich strouhá ještě například tvrdý sýr nebo šunku. Záleží na každém. Podáváme je samotné, ale hodí se i k nějaké omáčce s masem. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Pečená krkovička
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.