Stifado
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2921 KJ
- bílkovina
- 66 g
- sacharidy
- 30 g
- tuky
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- cukry
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,633 g
- fosfor
- 681 mg
- sodík
- 296 mg
- cholesterol
- 215 mg
- vápník
- 204 mg
- hořčík
- 136 mg
- měď
- 18 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg Hovězí kližky
- 2 masitá rajčata
- 1 kg malých cibulek (nebo velké na čtvrtky)
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 ml červeného vína
- 2 lžíce vinného octa
- 250 ml rajčatové šťávy
- 2 ks bobkového listu
- 1 větvička oregana
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme.
- Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme, pak osolíme, opepříme.
- Přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké.
- Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregana (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
- Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso se špenátem
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.