Stifado

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Stifado neboli Cibulkový gulášek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2921 KJ
bílkovina
66 g
sacharidy
30 g
tuky
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
cukry
16 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,633 g
fosfor
681 mg
sodík
296 mg
cholesterol
215 mg
vápník
204 mg
hořčík
136 mg
měď
18 mg
železo
9 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg Hovězí kližky
  • 2 masitá rajčata
  • 1 kg malých cibulek (nebo velké na čtvrtky)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce vinného octa
  • 250 ml rajčatové šťávy
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 větvička oregana
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se provaří), nasekaný česnek a krátce osmahneme.
  2. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Chvíli podusíme, pak osolíme, opepříme.
  3. Přilijeme víno, ocet, rajčatovou šťávu, přidáme bobkový list a pod poklicí to všechno asi 1,5-2 hod. pomalu dusíme, až je maso úplně měkké.
  4. Asi půl hodinky před koncem dušení (když už je maso skoro měkké, ale ještě to není ono) přidáme natrhané čerstvé lístky oregana (dnes se dá běžně koupit) a nebo větší špetku sušeného.
  5. Jako přílohu si k tomu můžete dát prakticky cokoli, ale můj muž jako správný Řek k tomu miluje brambory pečené v troubě.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.