Domácí sušená rajčata v oleji

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 100 minut
Celkově: 120 minut
Domácí sušená rajčata v oleji - trocha Itálie do domova

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
202 KJ
sacharidy
6 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
draslík
1,001 g
tuky
1 g
bílkovina
1 g
fosfor
232 mg
vápník
77 mg
hořčík
64 mg
sodík
8 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g rajčat
  • mořská sůl (nebo hrubozrnná)
  • bazalka čerstvá
  • olivový olej
  • česnek (podle počtu skleniček jedna sklenička = jeden rozkrájený česnek)

Nástroje

    skleničky s víčkem

Postup:

  1. Rajčata zvolte tvrdší - nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme na plech s pečícím papírem, posolíme a posypeme bazalkou a zakapeme olejem.
  2. Dáme do vyhřáté trouby na 180'C. Po 20 minutách troubu otevřeme na 2-3 minuty, aby trochu vychladla a snížíme teplotu o 20'C.
  3. Takto opakujeme celý proces (20 minut péct, pak na 2-3 minuty vychladnout a snížit teplotu o 20'C), dokud se nedostaneme na teplotu 80'C což je cca po 100 min. To už by měly být hotové.
  4. Naskládáme je do skleniček. Přidáme na plátky nakrájený česnek, čerstvou bazalku a zalijeme olivovým olejem. Rajčata musí být ponořená.
  5. Zavřeme víčko, necháme dochladit. Skladujeme buď v lednici, nebo v chladu a temnu.
  6. Výborná jsou s mozzarellou, prosciutto a bruschettou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.