Domácí sušená rajčata v oleji
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 202 KJ
- sacharidy
- 6 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,001 g
- tuky
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- fosfor
- 232 mg
- vápník
- 77 mg
- hořčík
- 64 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g rajčat
- mořská sůl (nebo hrubozrnná)
- bazalka čerstvá
- olivový olej
- česnek (podle počtu skleniček jedna sklenička = jeden rozkrájený česnek)
Nástroje
-
skleničky s víčkem
Postup:
- Rajčata zvolte tvrdší - nakrájíme na silnější plátky. Rozložíme na plech s pečícím papírem, posolíme a posypeme bazalkou a zakapeme olejem.
- Dáme do vyhřáté trouby na 180'C. Po 20 minutách troubu otevřeme na 2-3 minuty, aby trochu vychladla a snížíme teplotu o 20'C.
- Takto opakujeme celý proces (20 minut péct, pak na 2-3 minuty vychladnout a snížit teplotu o 20'C), dokud se nedostaneme na teplotu 80'C což je cca po 100 min. To už by měly být hotové.
- Naskládáme je do skleniček. Přidáme na plátky nakrájený česnek, čerstvou bazalku a zalijeme olivovým olejem. Rajčata musí být ponořená.
- Zavřeme víčko, necháme dochladit. Skladujeme buď v lednici, nebo v chladu a temnu.
- Výborná jsou s mozzarellou, prosciutto a bruschettou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Hovězí dušené na houbách
Kuřecí koktejl
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.