Bylinkové rizoto
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 877 KJ
- sacharidy
- 23 g
- tuky
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 433 mg
- fosfor
- 115 mg
- vápník
- 79 mg
- hořčík
- 44 mg
- cholesterol
- 24 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g špenátu
- 100 g zeleniny (celerová nať, petrželová nať, cibulová nať)
- 70 ml bílého vína
- 60 g másla
- sůl
- pepř
- 800 ml vývaru (zeleninový, může být i drůbeží)
Postup:
- Oloupeme si cibuli, nakrájíme jí nadrobno, česnek na plátky a společně je osmahneme na másle.
- Přilijeme víno, přidáme nakrájenou zeleninovou nať, špenát, přidáme koření a krátce podusíme, aby se víno odpařilo. Přidáme syrovou rýži a za stálého míchání osmažíme, aby se i rýže orestovala.
- Zalijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě, dokud není rýže hotova a vývar skoro vypečený - na 160° cca 50 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.