Bylinkové rizoto

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
877 KJ
sacharidy
23 g
tuky
8 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
433 mg
fosfor
115 mg
vápník
79 mg
hořčík
44 mg
cholesterol
24 mg
sodík
21 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g špenátu
  • 100 g zeleniny (celerová nať, petrželová nať, cibulová nať)
  • 70 ml bílého vína
  • 60 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 800 ml vývaru (zeleninový, může být i drůbeží)

Postup:

  1. Oloupeme si cibuli, nakrájíme jí nadrobno, česnek na plátky a společně je osmahneme na másle.
  2. Přilijeme víno, přidáme nakrájenou zeleninovou nať, špenát, přidáme koření a krátce podusíme, aby se víno odpařilo. Přidáme syrovou rýži a za stálého míchání osmažíme, aby se i rýže orestovala.
  3. Zalijeme vývarem a dusíme ve vyhřáté troubě, dokud není rýže hotova a vývar skoro vypečený - na 160° cca 50 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.