Zapečené tousty

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 5 minut
Tousty zapékané se smetanovo-máslovou pomazánkou se šunkou, sýrem a dalšími dobrotami
Ingredience v míse
Pomazánková směs po vytažení z lednice
Zapečené tousty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1850 KJ
tuky
29 g
bílkovina
23 g
sacharidy
19 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sodík
82 mg
draslík
69 mg
cholesterol
40 mg
fosfor
22 mg
vápník
12 mg
hořčík
6 mg

Ingredience

  • 200 g toustového chleba
  • 200 g šunky
  • 50 g salámu
  • 200 g eidamu
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany
  • 1 velké rajče
  • 150 g sterilovaných žampiónů
  • pizza koření

Postup:

  1. Plátky šunky a suchého salámu nakrájíme na malé čtverečky, tvrdý sýr postrouháme.
  2. Žampióny ve sladkokyselém nálevu necháme okapat a pokrájíme je na kousky. Nakrájíme i rajče.
  3. Vše dáme do mísy a okořeníme. Pokud nemáme koření na pizzu, použijeme aspoň oregano a majoránku.
  4. Do mísy přilijeme rozpuštěné máslo a sladkou 30-tiprocentní smetanu. Máslo okamžitě ztuhne, ale to nevadí. Snažíme se ho na ostatní suroviny nalít co nejvíc rovnoměrně.
  5. Rukama prohněteme pomazánku, aby se ingredience promíchaly. Pomazánka by měla být tuhá. Pokud je pomazánka příliš rozměklá, dáme ji na chvíli ztuhnout do lednice.
  6. Pomazánku ukrajujeme lžičkou a děláme z ní hromádky na plátcích toustového chleba. Při pečení máslová složka pomazánky roztaje, a proto vrstva pomazánky na toustu nakonec o dost klesne. Pamatujme jen na to, abychom nenechali na toustu holá místa, byla by po upečení suchá. Podle potřeby tedy můžeme hrudku pomazánky na toustu nožem trošku rozetřít.
  7. Tousty skládáme na plech a pečeme na 200 stupňů asi 5 minut, dokud se sýr v pomazánce neroztaví.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.