Zapečené tousty
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1850 KJ
- tuky
- 29 g
- bílkovina
- 23 g
- sacharidy
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sodík
- 82 mg
- draslík
- 69 mg
- cholesterol
- 40 mg
- fosfor
- 22 mg
- vápník
- 12 mg
- hořčík
- 6 mg
Ingredience
- 200 g toustového chleba
- 200 g šunky
- 50 g salámu
- 200 g eidamu
- 100 g másla
- 100 ml smetany
- 1 velké rajče
- 150 g sterilovaných žampiónů
- pizza koření
Postup:
- Plátky šunky a suchého salámu nakrájíme na malé čtverečky, tvrdý sýr postrouháme.
- Žampióny ve sladkokyselém nálevu necháme okapat a pokrájíme je na kousky. Nakrájíme i rajče.
- Vše dáme do mísy a okořeníme. Pokud nemáme koření na pizzu, použijeme aspoň oregano a majoránku.
- Do mísy přilijeme rozpuštěné máslo a sladkou 30-tiprocentní smetanu. Máslo okamžitě ztuhne, ale to nevadí. Snažíme se ho na ostatní suroviny nalít co nejvíc rovnoměrně.
- Rukama prohněteme pomazánku, aby se ingredience promíchaly. Pomazánka by měla být tuhá. Pokud je pomazánka příliš rozměklá, dáme ji na chvíli ztuhnout do lednice.
- Pomazánku ukrajujeme lžičkou a děláme z ní hromádky na plátcích toustového chleba. Při pečení máslová složka pomazánky roztaje, a proto vrstva pomazánky na toustu nakonec o dost klesne. Pamatujme jen na to, abychom nenechali na toustu holá místa, byla by po upečení suchá. Podle potřeby tedy můžeme hrudku pomazánky na toustu nožem trošku rozetřít.
- Tousty skládáme na plech a pečeme na 200 stupňů asi 5 minut, dokud se sýr v pomazánce neroztaví.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Základní kváskový chléb
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.