Mousse au chocolat
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 637 KJ
- sacharidy
- 11 g
- cukry
- 10 g
- tuky
- 9 g
- bílkovina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- fosfor
- 98 mg
- cholesterol
- 96 mg
- draslík
- 59 mg
- sodík
- 30 mg
- vápník
- 24 mg
- hořčík
- 10 mg
Ingredience
- 200 g hořké čokolády
- 6 vajec
- špetka soli
Postup:
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- Oddělíme žloutky od bílků. Do misky s bílky přisypeme špetku soli a ušleháme velmi tuhý sníh. Ručním šlehačem šleháme nejprve aspoň pět minut na nízké otáčky, tím se sníh pěkně provzdušní miniaturními bublinkami vzduchu. Teprve ke konci na otáčkách přidáme. Když šleháme na vysoké otáčky hned od začátku, bubliny ve sněhu jsou větší a méně stálé.
- Ve druhé misce ušleháme žloutky. Ke žloutků přiléváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme.
- Po částech přidáváme sníh a prohazujeme, dokud směs netvoří homogenní hmotu. Nemícháme příliš prudce, aby dezert zůstal nadýchaný.
- Hmotu rozdělíme do pohárků a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
- Zdobíme šlehačkou a ovocem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Dhal z červené čočky
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.