Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Upravit krůtí maso se sýrovou omáčkou, no proč ne. Použijeme čedar, jako přílohu třeba pečené brambory.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2176 KJ
bílkovina
52 g
tuky
31 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
sacharidy
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
459 mg
fosfor
324 mg
cholesterol
120 mg
sodík
96 mg
vápník
92 mg
hořčík
59 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 600 g krůtích prsou
  • 200 g tvrdý sýr (chedar)
  • 100 ml sladké smetany
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 g másla
  • 0,2 l kuřecího vývaru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • mletý římský kmín (dle chuti)

Postup:

  1. Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků.
  2. Na pánvi je na pár kapkách olivového oleje opečeme do zlatova a odložíme stranou.
  3. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a přivedem k varu - tím z pánve odglazujeme připečené kousky, které dodají omáčce chuť.
  4. Nalijeme sladkou smetanu a nasypeme nastrouhaný chedar.
  5. Mícháme, až se sýr rozpustí.
  6. Až potom dle chuti dosolíme (opatrně, sýr sám je slaný), opepříme a přidáme špetku mletého římského kmínu.
  7. Úplně na závěr přidáme zakysanou smetanu a kousek másla.
  8. Do omáčky na chvilku dáme prohřát krůtí medailonky.
  9. Podáváme s pečenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.