Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2176 KJ
- bílkovina
- 52 g
- tuky
- 31 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- sacharidy
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 459 mg
- fosfor
- 324 mg
- cholesterol
- 120 mg
- sodík
- 96 mg
- vápník
- 92 mg
- hořčík
- 59 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 600 g krůtích prsou
- 200 g tvrdý sýr (chedar)
- 100 ml sladké smetany
- 100 g zakysané smetany
- 50 g másla
- 0,2 l kuřecího vývaru
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mletý římský kmín (dle chuti)
Postup:
- Krůtí prsa nakrájíme na 8 kousků.
- Na pánvi je na pár kapkách olivového oleje opečeme do zlatova a odložíme stranou.
- Na pánev nalijeme kuřecí vývar a přivedem k varu - tím z pánve odglazujeme připečené kousky, které dodají omáčce chuť.
- Nalijeme sladkou smetanu a nasypeme nastrouhaný chedar.
- Mícháme, až se sýr rozpustí.
- Až potom dle chuti dosolíme (opatrně, sýr sám je slaný), opepříme a přidáme špetku mletého římského kmínu.
- Úplně na závěr přidáme zakysanou smetanu a kousek másla.
- Do omáčky na chvilku dáme prohřát krůtí medailonky.
- Podáváme s pečenými bramborami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tvarohové knedlíky s jahodami
Domácí arašídové čokomáslo
Pesto z naložených, sušených rajčat
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.