Vaječná omeleta s houbami

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub
Vaječná omeleta s houbami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4834 KJ
vláknina
115 g
sacharidy
98 g
bílkovina
87 g
tuky
46 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
9 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
draslík
837 mg
fosfor
639 mg
cholesterol
387 mg
vápník
323 mg
hořčík
154 mg
sodík
128 mg
železo
10 mg
zinek
4 mg
mangan
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 200 g hub
  • Kapie
  • Trochu pažitky
  • Bazalka
  • 3 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. V misce rozšleháme vajíčka
  2. Přidáme na drobno nakrájenou bazalku a pažitku, dobře rozmýcháme
  3. Osolíme a opepříme
  4. Upečeme omeletu
  5. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku
  6. Přidáme houby a dusíme do měka
  7. Osolíme, opepříme a promáčkneme česnek
  8. Nakonec přidáme nakrájenou kapii a pažitku
  9. Směs plníme do omeletky, navrch mužeme posypat pažitkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.