Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1216 KJ
- sacharidy
- 42 g
- tuky
- 10 g
- bílkovina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 821 mg
- fosfor
- 501 mg
- hořčík
- 211 mg
- vápník
- 120 mg
- mangan
- 7 mg
- železo
- 6 mg
- sodík
- 6 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 4 zralé banány
- 1/2 hrnku rostlinného mléka (sójové, mandlové, atp)
- 1/2 hrnku jablečného pyré
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 1/4 hrnku javorového sirupu (či jiného sladidla dle chuti!)
- 1 hrnek hladké mouky (může být celozrnná pšeničná i špaldová)
- 2 hrnky namletých ovesných vloček
- 1/2 hrnku namletých vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
- olej (na vymazání formy)
- (1 hrnek = 250ml)
Nástroje
-
mixér
forma na biskupský chlebíček (nebo podobná)
pečící papír
- Rozehřejeme troubu na 180°.
- V míse vidličkou důkladně rozmačkáme oloupané banány.
- K banánům přimícháme jablečné pyré, kokosový olej a rostlinné mléko.
- Dle chuti dosladíme javorovým sirupem (banány jsou samy o sobě sladké, kdo chce mlsat zdravěji, může vynechat).
- Vyšleháme mixérem nebo ručně důkladně promícháme.
- V druhé míse smícháme sypké suroviny.
- Sypkou směs postupně vmícháváme do tekuté směsi s banány.
-
Vše důkladně promícháme.
- Formu vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem (papír díky oleji lépe drží).
- Směs vlijeme do formy.
- Pečeme cca 45 minut na 180° (kontrolujeme špejlí - musí být po vytažení suchá).
Po upečení necháme vychladnout na mřížce.
Servírujeme nakrájený na plátky, buď samotný, nebo ozdobený ovocem.
Skvěle chutná i po několika dnech opečený v topinkovači a potřený džemem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem
Bramborové šišky s mákem
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.