Králík s francouzskou omáčkou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4097 KJ
tuky
94 g
sacharidy
26 g
polynenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
4 g
sůl
1 g
draslík
866 mg
fosfor
543 mg
vápník
350 mg
sodík
222 mg
hořčík
160 mg
cholesterol
157 mg
železo
12 mg
zinek
9 mg
mangan
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1200 g králíka
  • 100 g slaniny
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 100 g másla
  • sůl
  • Omáčka:

  • 6 stroužků česneku
  • 2 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 250 ml oleje
  • 2 lžičky vlažné vody
  • citronová šťáva

Postup:

  1. Králíka naporcujeme, každou porci omyjeme a prošpikujeme slaninou.
  2. Maso dáme do pekáčku posolené, společně s máslem a kořením. Lehce podlijeme a upečeme do měkka.
  3. Omáčku připravujeme podobně jako majonézu. Nejprve si utřeme česnek se solí a umixujeme se žloutky.
  4. Po kapkách přiléváme za stálého mixování 200 - 250 ml oleje, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Nakonec přilijeme vlažnou vodu a dobře promícháme. Dochutíme pepřem a citronovou šťávou.
  6. Porci králíka poléváme na talíři omáčku a podáváme s jemným pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.