Králík s francouzskou omáčkou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4097 KJ
- tuky
- 94 g
- sacharidy
- 26 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 4 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 866 mg
- fosfor
- 543 mg
- vápník
- 350 mg
- sodík
- 222 mg
- hořčík
- 160 mg
- cholesterol
- 157 mg
- železo
- 12 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 4 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1200 g králíka
- 100 g slaniny
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 100 g másla
- sůl
- 6 stroužků česneku
- 2 žloutky
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml oleje
- 2 lžičky vlažné vody
- citronová šťáva
Omáčka:
Postup:
- Králíka naporcujeme, každou porci omyjeme a prošpikujeme slaninou.
- Maso dáme do pekáčku posolené, společně s máslem a kořením. Lehce podlijeme a upečeme do měkka.
- Omáčku připravujeme podobně jako majonézu. Nejprve si utřeme česnek se solí a umixujeme se žloutky.
- Po kapkách přiléváme za stálého mixování 200 - 250 ml oleje, dokud omáčka nezhoustne.
- Nakonec přilijeme vlažnou vodu a dobře promícháme. Dochutíme pepřem a citronovou šťávou.
- Porci králíka poléváme na talíři omáčku a podáváme s jemným pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky s mákem
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Valašská kyselice
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.