Kuře po baskicku
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2323 KJ
- sacharidy
- 58 g
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 638 mg
- fosfor
- 167 mg
- vápník
- 94 mg
- hořčík
- 61 mg
- cholesterol
- 48 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 80 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 4 rajčata
- 3 papriky
- 3 stroužky česneku
- tymián
- pepř
- sůl
Postup:
- Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme na ní porce kuřete na povrchu ze všech stran. Když se póry na mase zatáhnou a maso zbělá, podlijeme ho vodou.
- Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, papriky, česnek, tymián, pepř a sůl a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Když je maso měkké, vyjmeme porce kuřete z kastrolu a omáčku lehce zaprášíme lžicí mouky. Hladce rozmícháme a povaříme ještě 5 minut.
- Podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Hovězí vývar
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Kuře na paprice se špeclemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.