Dušená játra

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1488 KJ
bílkovina
32 g
tuky
22 g
sacharidy
6 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
553 mg
draslík
496 mg
cholesterol
462 mg
sodík
174 mg
hořčík
57 mg
vápník
57 mg
železo
24 mg
zinek
10 mg
měď
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g jater
  • pepř
  • sůl
  • 1 cibule
  • 60 g tuku
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Syrová játra nakrájíme na kostky.
  2. Na tuku osmažíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme játra.
  3. Za stálého míchání je osmahneme dokud nezbělají, potom je podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Můžeme popepřit.
  4. V hrnku rozkvedláme vodu s hladkou mouku a přilijeme ji k játrům. Omáčku necháme projít varem a na mírném ohni dovaříme ještě 5-10 minut. Jakmile přidáme do omáčky mouku, je nutné ji průběžně promíchávat, aby se nepřipálila.
  5. Solíme až nakonec, poté, co jsme vypnuli hořák. To proto, že kdybychom játra solili při vaření, ztvrdla by.
  6. Stejným způsobem se připravují i drůbeží játra na cibulce, jen jsou hotová o něco dřív.
  7. Vepřová játra s touto omáčkou jsou výborná s rýží, k drůbežím se hodí i kynutý knedlík.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.