Dušená játra
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1488 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 553 mg
- draslík
- 496 mg
- cholesterol
- 462 mg
- sodík
- 174 mg
- hořčík
- 57 mg
- vápník
- 57 mg
- železo
- 24 mg
- zinek
- 10 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g jater
- pepř
- sůl
- 1 cibule
- 60 g tuku
- 1 lžíce hladké mouky
Postup:
- Syrová játra nakrájíme na kostky.
- Na tuku osmažíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme játra.
- Za stálého míchání je osmahneme dokud nezbělají, potom je podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Můžeme popepřit.
- V hrnku rozkvedláme vodu s hladkou mouku a přilijeme ji k játrům. Omáčku necháme projít varem a na mírném ohni dovaříme ještě 5-10 minut. Jakmile přidáme do omáčky mouku, je nutné ji průběžně promíchávat, aby se nepřipálila.
- Solíme až nakonec, poté, co jsme vypnuli hořák. To proto, že kdybychom játra solili při vaření, ztvrdla by.
- Stejným způsobem se připravují i drůbeží játra na cibulce, jen jsou hotová o něco dřív.
- Vepřová játra s touto omáčkou jsou výborná s rýží, k drůbežím se hodí i kynutý knedlík.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.