Karbanátky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1761 KJ
- tuky
- 36 g
- bílkovina
- 17 g
- sacharidy
- 3 g
- draslík
- 691 mg
- fosfor
- 253 mg
- vápník
- 105 mg
- hořčík
- 61 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g mletého masa
- sůl
- pepř
- lžička hořčice
- 1 vejce
- cibule
- stroužek česneku
Postup:
- Do mísy si připravíme všechny ingredience: pomleté maso, vejce, najemno nakrájená cibule, prolisovaný stroužek česneku, sůl, koření. Z různých druhů koření stačí použít mletý pepř, ale můžeme přidat podle chuti sladkou papriku, nebo majoránku.
- Směs rukama dobře prohněteme.
- Lžičkou vykrajujeme hromádky masa, které upravíme do tvaru řízečku a obalíme ve strouhance.
- Smažíme v rozpáleném tuku z každé strany 4-6 minut. Pokud smažíme jen na mírném plameni, karbanátek nasaje víc tuku. Smažíme-li jen na prudkém plameni, rychle se osmaží kůrčička, ale vnitřek bude stále syrový. Podle vlastních zkušeností (typu sporáku, pánve, atd.) najdeme vhodnou sílu plamene.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Exotická polévka z řepy
Tvarohové knedlíky s jahodami
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Sacher dort
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.