Vepřová pečeně s mrkví dušená ve smetaně, s bramborem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2102 KJ
- tuky
- 34 g
- bílkovina
- 32 g
- sacharidy
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 332 mg
- vápník
- 64 mg
- fosfor
- 49 mg
- hořčík
- 37 mg
- sodík
- 31 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 600 g vepřové pečeně
- 4 mrkve
- 1 cibuli
- 200 ml smetany (33%)
- 10 větších brambor
- Sůl
- Pepř
- Olej
- Sušené bylinky do polévky (petržele,pažitka,jarní cibulka)
- 1 jarní cibulky
Postup:
- Nejprve si okrájíme a nakrájíme na kostičky brambory. Dáme je vařit do vody se solí - cca 20 minut.
- Mezitím si nakrájíme maso na kostičky a oloupeme mrkev, kterou si nakrájíme na tenká kolečka. Cibulku nakrájíme na jemno.
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme jako první cibulku, osmažíme cca 1 minutku. Pak přidáme osolené a opepřené maso a také osmažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a vše posypeme sušenými bylinkami.
- Pak vše zalijeme smetanou a vaříme cca 30 minut na středním plameni, dokud se smetana nevyvaří.
- Zatím si zcedíme brambory a nasekáme na ně kolečka jarní cibulky.
- Když se dovaří maso a smetana je fuč, je hotovo. Můžeme podávat. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rýžové nudle po asijsku
Fettuccine s lososem
Čočka beluga s opečenou cibulkou
Lasagne alla Bolognese
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.