Vepřová pečeně s mrkví dušená ve smetaně, s bramborem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Vepřová pečeně s mrkví - rychlý oběd z pár surovin, který vyborně chutná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2102 KJ
tuky
34 g
bílkovina
32 g
sacharidy
15 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
draslík
332 mg
vápník
64 mg
fosfor
49 mg
hořčík
37 mg
sodík
31 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové pečeně
  • 4 mrkve
  • 1 cibuli
  • 200 ml smetany (33%)
  • 10 větších brambor
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • Sušené bylinky do polévky (petržele,pažitka,jarní cibulka)
  • 1 jarní cibulky

Postup:

  1. Nejprve si okrájíme a nakrájíme na kostičky brambory. Dáme je vařit do vody se solí - cca 20 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme maso na kostičky a oloupeme mrkev, kterou si nakrájíme na tenká kolečka. Cibulku nakrájíme na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme jako první cibulku, osmažíme cca 1 minutku. Pak přidáme osolené a opepřené maso a také osmažíme. Přidáme nakrájenou mrkev a vše posypeme sušenými bylinkami.
  4. Pak vše zalijeme smetanou a vaříme cca 30 minut na středním plameni, dokud se smetana nevyvaří.
  5. Zatím si zcedíme brambory a nasekáme na ně kolečka jarní cibulky.
  6. Když se dovaří maso a smetana je fuč, je hotovo. Můžeme podávat. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.