Hrachová polévka s uzeným masem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1265 KJ
- bílkovina
- 22 g
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,219 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 551 mg
- vápník
- 302 mg
- hořčík
- 240 mg
- železo
- 32 mg
- zinek
- 7 mg
- cholesterol
- 5 mg
- mangan
- 5 mg
- sodík
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 300 g hrachu suchého
- 400 g uzené krkovičky
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- majoránka
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 20 g hladké mouky
Postup:
- Hrách si namočíme do studené vody, nejlépe přes noc nebo aspoň na pár hodin. Ale dá se uvařit i bez namočení, jen to trochu déle trvá.
- Uvaříme ho v té samé vodě do měkka. Osolíme na závěr.
- Uzenou krkovičku si uvaříme v osolené vodě s divokým kořením také do měkka.
- V kastrolu opečeme na sádle cibuli nakrájenou na kostky do zlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku. Tu rozšleháme v trošce studené vody a přilijeme přecezený vývar, ve kterém jsme uvařili uzené.
- Rozmícháme, přivedeme k varu a necháme 5 - 10 minut provařit. Přidáme drcený pepř, prolisovaný česnek a uvařený, částečně zcezený hrách.
- Ještě pár minut společně povaříme, dle chuti přisolíme či připepříme a nasypeme špetku majoránky.
- Uzené maso nakrájíme na kostky a dáme do polévky.
- A je to, rozdělíme na talíře, a necháme si chutnat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečené těstoviny trochu jinak
Quiche de Lorraine
Fazolové lusky na kyselo
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.