Hovězí maso ve vlastní šťávě
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3056 KJ
- tuky
- 54 g
- bílkovina
- 50 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 56 mg
- draslík
- 54 mg
- fosfor
- 37 mg
- hořčík
- 25 mg
- cholesterol
- 22 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg hovězího masa (roštěnce)
- 3 cibule
- 100 g sádla
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- hovězí vývar
- 200 ml červeného vína
Postup:
- Nejdříve si nakrájíme cibuli na drobno a na sádle pomalu restujeme do zlatova.
- Hovězí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a přidáme do hrnce k cibuli. Opékáme tak 30 minut, přidáme 1 lžičku červené papriky a zalejeme vínem.
- Pomalu dusíme přikryté při nízké teplotě 3 hodiny.
- Občas promícháme a podléváme dle potřeby červeným kvalitním vínem.
- Servírujeme s čerstvou, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvým pečivem.
- Jako přílohu můžeme použít kynutý knedlík, brambory, bramborový knedlík.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Piškotový dort s pařížským krémem
Profiteroles
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.