Piškotový dort s pařížským krémem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5227 KJ
- sacharidy
- 96 g
- tuky
- 88 g
- cukry
- 78 g
- nasycené mastné kyseliny
- 53 g
- bílkovina
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- vláknina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 229 mg
- fosfor
- 155 mg
- draslík
- 103 mg
- vápník
- 52 mg
- sodík
- 46 mg
- hořčík
- 20 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 6 vajec
- 150 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 100 g bílé čokolády (na posypání)
- 50 g kakaa
- 50 g přepuštěného másla
- Špetka soli
- 0,5 l smetany ke šlehání 33%
- 250 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 150 g cukr krupice
- 50 g kakaa
Piškot:
Krém:
Postup:
- Připravíme krém:
- Do kastrolu nalijeme smetanu, přidáme cukr a kakao a přivedeme za stálého míchání k varu.
- Potom směs odstavíme a do horké směsi vmícháme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Nakonec přidáme pokrájené máslo a opět zamícháme.
- Za občasného míchání necháme vychladnout a uložíme do druhého dne do lednice.
- Upečeme piškot:
- Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny
- Do hmoty vmícháme kakao a mouku.
- Z bílků a špetičky soli umícháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do připraveného těsta.
- Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 30 minut.
- Že je těsto upečené poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a vytáhneme ji téměř čistou, bez nalepeného těsta.
- Dort vyklopíme z formy a až vychladne, dlouhým nožem nebo tenkým provázkem podélně v polovině prořízneme a namažeme připraveným krémem.
- Trochu krému namažeme i na povrch dortu a posypeme nastrouhanou bílou čokoládou. Podáváme s trochou šlehačky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Puding z tapioky
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Ceasar salát
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.