Krevety s aljašskou treskou a skleněné nudle

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Krevetky, kousek tresky a skleněné nudle - jídlo v cuku letu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1482 KJ
sacharidy
46 g
bílkovina
26 g
tuky
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
427 mg
fosfor
188 mg
sodík
150 mg
cholesterol
139 mg
vápník
64 mg
hořčík
43 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g aljašské tresky
  • 100 g krevet
  • 100 g skleněných nudlí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 česnek (stroužek)
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžičku sojové omáčky
  • 1 citron
  • špetka bylinkové soli
  • špetka citronového pepře

Nástroje

    wok
  1. Filet tresky nakrájíme na kostky, jemně osolíme bylinkovou solí (pozor, budem přidávat rybí a sojovou omáčku), opepříme citronovým pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Necháme odležet, než si nakrájíme další ingredience.
  3. Na rozpálený olej dáme cibuli nakrájenou na plátky, chilli papričku, česnek a jemně orestujem.
  4. Přilejeme sojovou i rybí omáčku, přidáme tresku a po cca 3 minutách přidáme krevety.
  5. Necháme chvilku podusit cca 2 minuty, dochutíme a vypnem.
  6. Přidáme hotové skleněné nudle (ty stačí zalít vroucí vodou po dobu 5 minut a zcedíme a je to).

Velmi rychlé jídlo a se sklenkou bílého dobrého vína si můžem vychutnat směs různých chutí.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.