Kuřecí polévka s kapáním

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 60 minut
Polévka je základ - a tahle je naprostá klasika

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
975 KJ
bílkovina
15 g
tuky
14 g
sacharidy
10 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
499 mg
fosfor
198 mg
vápník
110 mg
cholesterol
64 mg
sodík
57 mg
hořčík
55 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecích čtvrtek
  • 100 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g cibule
  • Pepř
  • Sůl
  • Trochu nového koření
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Do hrnce dáme kuřecí čtvrtky a zalejeme 1 litrem studené vody a necháme vařit 30 mimut. Polévku vaříme na mírném ohni lžící sbíráme pěnu, aby byla hezky čistá.
  2. Zeleninu očístime a nakrájíme na proužky a s kořením přidáme do polévky a ještě 30 minut vaříme.
  3. Nakonec polévku přecedíme, maso obereme a nakrájíme. Zeleninu taky nakrájíme a vrátíme obojí zpět.
  4. Kapání si uděláme v misce - klepneme 2 vajíčka, přidáme špetku soli, 2 lžíce hladké mouky a vidličkou rozšleháme.
  5. Kapání pomalu vléváme do polévky a vaříme ještě 5 minut. A můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.