Fenikl s treskou na zeleninovém podkladu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2866 KJ
- bílkovina
- 42 g
- tuky
- 39 g
- sacharidy
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 136 mg
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 105 mg
- fosfor
- 51 mg
- hořčík
- 44 mg
- sodík
- 20 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 50 g Feniklu (2 ks)
- 200 g tresky (mražená)
- 100 g sýru Eidam (strouhaný)
- 1 paprika
- 100 g cherry rajčátka
- 100 g ředkviček
- 1 lžíce oleje
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- trocha koření na ryby
- trocha koření na zeleninu
Postup:
- Nejdříve dáme vařit do osolené vody fenikl cca 10 - 15 minut.
- Zatím než nám fenikl změkne si nakrájíme zeleninu. Papriku nakrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky a rajčátka překrojíme napůl.
- Tresku necháme napůl rozmrazit, osolíme, opepříme.
- Na pánvičce rozehřejeme olej, půlku z připraveného másla a zprudka opečeme tresku cca 2 minutky.
- Uvařený fenikl vyndáme z vroucí vody, vložíme ho do studené. Rozkrojíme napůl, vyndáme střed feniklu a dáme tam opečenou tresku.
- Středy feniklu rozkrájíme a přidáme k zelenině.
- Fenikl dáme do zapíkací mísy, na tresku položíme zeleninu a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Zbylou zeleninu ochutíme kořením a dáme do zapíkací mísy kolem feniklu.
- Zapíkáme v rozehřáté troubě - 200 stupňů cca 15 - 20 minut, dokud se sýr pěkně nezapeče.
- Podáváme s čerstvým pečivem. Můžem i s rýží nebo bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť s neobvyklou, ale výbornou zeleninou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pletýnka se slaninou a sýrem
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Jednoduchý domácí chléb
Burgundské hovězí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.