Pletýnka se slaninou a sýrem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1390 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 14 g
- bílkovina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 131 mg
- fosfor
- 131 mg
- vápník
- 52 mg
- cholesterol
- 49 mg
- sodík
- 31 mg
- hořčík
- 24 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400g hladká mouka
- 3 vejce
- 200ml mléka
- 100g uzený bok
- 100g chedar
- 20g kvasnic
- lžička cukru
- sůl
Postup:
- Mléko zahřejeme, aby bylo vlažné, přidáme do něj cukr a rozdrobíme kvasnice. Odložíme někam do tepla a necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se dvěmi vejci, solí a přilijeme do ní hotový kvásek. Ručně nebo v robotu vymícháme těsto, které necháme cca 30 - 45 minut v teple nakynout.
- Bok nebo slaninu nakrájíme na delší proužky.
- Z těsta nakrájíme a vyválíme úzké, delší válečky.
- Po třech je na konci spojíme, na každý položíme plátek slaniny a zapleteme do copánku.
- Necháme je jěště cca 10 - 15 minut nakynout a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
- Potom posypeme chedarem, nastrouhaným na hrubo a necháme ještě 5 minut zapéct.
- Nejlepší jsou ještě teplé a křupavé, ovšem ani druhý den nejsou k zahození.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.